Teknik rendaman Sulur Nenas.
1. Kelopak daun perlu dibuang sedikit lebih kurang 3 4 helai. Boleh lakukan pada semua jenis sulur nenas.
2. Kemudian direndam didlm bekas yg berisi air.
3. Air tersebut perlu dicampur terlebih dahulu dgn sedikit garam 1 atau 2 sudu kecil. Jangan banyak sangat.
4. Garam adalah sumber asli bumi dan dapat menuetralkan air kepada semula jadi. Air paip mengandungi klorin.
5. Rendam Sulur dengan kedalaman 1 inci air shj.
6. Proses mengambil masa lbh krg 2 minggu.
Adakalanya ia lebih awal.
7. Letakkan ditempat yang teduh, tetapi perlu kena matahari.
8. Semoga Teknik ini lebih memudahkan kita dan proses pertumbesaranya mudah, lebih baik dan sempurna.
2. Kemudian direndam didlm bekas yg berisi air.
3. Air tersebut perlu dicampur terlebih dahulu dgn sedikit garam 1 atau 2 sudu kecil. Jangan banyak sangat.
4. Garam adalah sumber asli bumi dan dapat menuetralkan air kepada semula jadi. Air paip mengandungi klorin.
5. Rendam Sulur dengan kedalaman 1 inci air shj.
6. Proses mengambil masa lbh krg 2 minggu.
Adakalanya ia lebih awal.
7. Letakkan ditempat yang teduh, tetapi perlu kena matahari.
8. Semoga Teknik ini lebih memudahkan kita dan proses pertumbesaranya mudah, lebih baik dan sempurna.
No comments:
Post a Comment