Trending

Saturday, 15 April 2017

Habisssss meletop apa pasal ya



Habisssss.....meletop....apa pasal ya......selalu jadi camni...
Otai kelulut.....tlg sat...


1Zaimi Mohd dan 72 yang lain
Komen
Othman Bin Yahya Ni kelulut keturunan lebah tualang ni...gas lebih.. meletop tu..kena guna tudang jenis sumbat, buat dgn btg rembia...ha..ha
Kincir Utara Batang bemban ok ka....
Haslin MH kandungan air dalam madu yang tinggi, sedutan pam kuat dan goncangan, botol ditutup cepat madu cepat tertapai letuskan gas karbon dioksida dengan banyak, buka penutup dan meletuslah ia..
شیفول عمر klu mcm ni belum matang ke
Mohd Asyraf Masuk peti sejuk beberapa hari.
Trigona Honey Seribu Penawar Seelok eloknya jgn di bubuh dlm botol dahulu ,bila abis sedut letak dlm bekas dan biar sehingga 2atau 3 ari biar gas di kuar
Kincir Utara Hamba baru menanam pokok cempedak diluar pagar........
Jetty De'gamok lebih baik tanam didalam pagar, senang nak petik...hehehe
Popol Vuh Hehe...klu tanam di luar pagar nanti habis buahnya dijolok org.
Pait Atom Jenalik II madu elok slalunya meletop...hehehe
Kincir Utara Meletop kepala ka meletop apa...?
Pait Atom Jenalik II hakhakhak....lepas sedut paklang pack trus kowt??lpas sedut kna bg rest dlu madu pastu bru pack klw drect pack mmg kebaboomm lerr
Daniel Ng Selepas tuai madu , jgn tutup dgn ketat penutup botol . lps sehari dah blh ketatkan penutup.
Kincir Utara Yg nie meletop selepas 1 minggu
Daniel Ng Sbb proses penapaian berlaku dn gas berkumpul secara perlahan2 didlm botol, dah sampai masa ia meletup
Daniel Ng Contoh letak je penutup di atas tanpa mengetatkan penutup.
Nelayan Tegar Lps sedut dri toping.. buka tudung botol simpan dlm peti ais cooler.. esok bru ambil simpan n tudung.. tqvm
Che Abd Rani Sebelum masuk botol letak dlm balang yg mulut besar jangan tutup tudung untuk beberapa hari. Kalu kalu rasa nak tutup jugak kena buka sekejap tiap hari sampai tak ada gas
Kekanda Afza Gunakan jar..lebih baik dari botol..
Manong Ferry Ferry Ini baru betui2 madu sebab boleh meletup,kah3
Amran Safin Proses fermentasi .kdgan air banyak..
Zuraiman Abdullah Inshaa Allah..Elok nya lps tuai madu..biarkn dlu madu tu sari dua..biar gas dr madu tu bebas dahulu..lps tu bru bt packaging..bila gas kurg risiko unt meletop krg..
Kamarul Salaudin Botol ni tuan guna tutup putih kedap tu ke sblm tutup hitam tu
Kamarul Salaudin Saya biasa jd...lps pada tu saya x guna dh kedap tu...Stkt ni ok la...Tp bergantung kandungan air dlm madu gak
Sanusi Saad Madu tgh aktif, kalo simpan dlm peti dia rilek kejap. Bila keluarkan balik dia kembali aktif. Seperti yis dalam kuih.. yg saya terkena botol pecah.. ape yg saya buat, biarkan dalam bekas besar dan penutupnya dibuka..
Mie Yan Tutup rapat sgt.....
Rahman Fadzil Salam tuan.

Madu itu telah MENGALAMI PENAPAIAN YANG BERAT!!
Othman Bin Yahya Madu ni jenis madu tiga kot...lps ni pinggan mangkok plk meletop
Norazman Hussain kalau guna stoper putih atas tu cucuk sikit dengan jarum ..bagi ada lubang halus .. gas akan keluar perlahan2 ..
Zuhaimy Ismail Jgn guna botol kepala n leher kecik
SukaBalasan11 jam


Comments
0 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

No comments:

Post a Comment

About

Popular Posts